Pan Ki-mun na konferencii varoval pred násilným extrémizmom

NETKY.SK • 9 Apríl 2016, 08:26 • 2 min
Pan Ki-mun na konferencii varoval pred násilným extrémizmom

ŽENEVA - Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun dnes vyhlásil, že svet sa musí viac sústrediť na odstránenie prvotných príčin terorizmu, pretože "keď už treba bojovať proti terorizmu, je príliš neskoro".

slovakia

left justify in out

Šéf OSN uviedol, že extrémistická organizácia Islamský štát (IS) a ďalšie radikálne skupiny "sa teraz šíria po celom svete ako rakovina".

 

Pan Ki-mun sa takto dnes vyjadril pred novinármi v Ženeve na konci konferencie OSN o boji proti násilnému extrémizmu, ktorý sa môže vyvinúť až do terorizmu. Dvojdňová konferencia sa konala pod záštitou Švajčiarska a OSN - a bola prvým stretnutím OSN tohto druhu, ktoré sa zameriavalo na predchádzanie terorizmu už v jeho zárodku.

 

"Samozrejme, aj pred 15 rokmi boli teroristické útoky. Ale nie tak často, nie v takom počte, nie v takom rozšírenom meradle ako teraz," vyhlásil Pan Ki-mun, ktorého citovala tlačová agentúra AP.

 

Najvyšší predstaviteľ svetovej organizácie poukázal na také javy ako nepriateľsky naladená nezamestnaná mládež, násilnosti proti ženám a technologické znalosti extrémistov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies