Pellegrini sa vyjadril k Jankovskej: Je správne, že už nie je štátnou tajomníčkou

NETKY.SK • 3 Október 2019, 17:04 • 2 min
Pellegrini sa vyjadril k Jankovskej: Je správne, že už nie je štátnou tajomníčkou

BRATISLAVA - Na základe informácií, ktoré postupne prenikajú na verejnosť, je správne, že Monika Jankovská viac nesedí na stoličke štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v reakcii predsedu vlády Petra Pellegriniho na zverejnenú komunikáciu medzi Jankovskou a obvineným podnikateľom Marianom K, ktorú agentúre SITA zaslal tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. „Ďalšie kroky sú už v rukách polície a prokuratúry, ktoré majú voľné ruky, aby konali, ako konať majú," dodal premiér.

 

img

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská (Smer-SD) intenzívne komunikovala s obvineným podnikateľom Marianom K. a ovplyvňovala v jeho prospech sudkyňu v kauze zmeniek televízie Markíza. Vyplýva to z komunikácie v aplikácii Threema, ktorú polícia zaistila pri vyšetrovaní vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky, napísal dnes Denník N. Sudkyňa Zuzana Maruniaková v kauze zmenky Marianovi K. vyhovela bez toho, aby vôbec skúmala podpis niekdajšieho šéfa a spolumajiteľa televízie Pavla Ruska.

Minister spravodlivosti Gábor Gál (Most-Híd) označil prepisy údajnej komunikácie medzi obvineným Marianom K. a bývalou štátnou tajomníčkou ministerstva Monikou Jankovskou (Smer-SD) za závažné informácie. Ak sú autentické, orgány činné v trestnom konaní by podľa ministra mali okamžite vzniesť obvinenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies