Pamätník Beatles v nadživotnej veľkosti odhalili v Liverpoole

NETKY.SK • 5 December 2015, 09:27 • 2 min
Pamätník Beatles v nadživotnej veľkosti odhalili v Liverpoole

LIVERPOOL - Julia Bairdová, nevlastná sestra Johna Lennona, odhalila dnes v centre Liverpoolu, na brehu rieky Mersey, nový impozantný pamätník kultovej formácie z tohto mesta - skupine The Beatles.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov vznikol pamätník, aby pripomínal najlepšiu skupinu sveta, ktorá sa na cestu za celosvetovou slávou vydala zo scény miestneho Cavern Clubu.

 

Sochár Andy Edwards znázornil Johna Lennona, Paula McCartneyho, Georgea Harrisona a Ringa Starra pri rozhovore počas prechádzky. Súsošie s celkovou hmotnosťou 1,2 tony predstavuje kvarteto v nadživotnej veľkosti v oblekoch s kravatami a kabátoch.

 

Ide o dar Cavern Clubu mestu, kde Beatles naposledy koncertovali práve pred polstoročím - 5. decembra 1965.

"Štyria najslávnejší synovia Liverpoolu zohrali kľúčovú úlohu v tom, že sem pritiahli ľudí. Sme hrdí na to, že sme mohli financovať tento projekt v mene fanúšikov žijúcich vo všetkých končinách planéty," zdôraznil pri tejto príležitosti šéf Cavern Clubu Bill Heckle.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies