Pakistan zrušil zákaz stránky YouTube, spustil cenzúrovanú verziu

NETKY.SK • 19 Január 2016, 09:52 • 2 min
Pakistan zrušil zákaz stránky YouTube, spustil cenzúrovanú verziu

ISLAMABAD - Pakistan zrušil trojročný zákaz prevádzky internetovej zdieľacej stránky YouTube.com po tom, ako tento server spustil svoju lokálnu verziu, ktorá umožňuje tamojšej vláde požadovať odstránenie obsahu vyhodnoteného ako nevhodný. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Pakistan zablokoval prístup k YouTube v septembri 2012, keď tam bol zverejnený protiislamský film Nevinnosť moslimov (Innocence of Muslims), čo vyvolalo násilné protesty vo všetkých väčších mestách tejto krajiny so 190 miliónmi obyvateľov.


Na základe novej verzie YouTube však môže Pakistanský úrad pre telekomunikácie (PTA) požiadať o zablokovanie urážlivého obsahu, uviedlo vo vyhlásení ministerstvo informačných technológií.


"Pakistanská vláda na odporúčanie PTA umožnila tamojším užívateľom internetu prístup k nedávno spustenej regionálnej verzii YouTube," uviedol zmienený vládny rezort. Spoločnosť Google, ktorej YouTube patrí, však pripomenula, že nebude automaticky odstraňovať materiály bez ich preskúmania a preverovací proces bude rovnaký ako v jurisdikciách iných verzií tejto on-line služby.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies