Pakistan zablokoval stránku, na ktorej sa stretávali homosexuáli

NETKY.SK • 26 September 2013, 19:12 • 2 min
Pakistan zablokoval stránku, na ktorej sa stretávali homosexuáli

ISLAMABAD - Pakistan zablokoval prístup na webovú stránku, ktorá slúžila ako miesto stretnutia pre homosexuálov a ich vzájomnú podporu v krajine, ktorá je silne moslimská. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Prvý pakistanský portál pre gayov, lesbičky, bisexuálov a transrodových ľudí queerpk.com spustil svoju činnosť v júli. Dlho mlčiaca miestna komunita to oslavovala ako krok vpred. Dnes portál oznámil, že ho pakistanský telekomunikačný úrad zastavil. "Vláda by zakázala všetko, čo je progresívne a hovorí o právach menšín," napísal portál v rozoslanom e-maile. "Vláda takéto veci robí vždy, aby uspokojila extrémnu pravicu". Pakistanský telekomunikačný úrad vec odmietol komentovať. Stránka je mimo krajiny stále prístupná. Priamo v krajine je homosexualita zakázaná, pretože veľká časť obyvateľstva sa domnieva, že nie je islamská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies