Pakistan trápia monzúnové dažde, ktoré si vyžiadali už vyše 150 mŕtvych

NETKY.SK • 4 August 2015, 17:11 • 2 min
Pakistan trápia monzúnové dažde, ktoré si vyžiadali už vyše 150 mŕtvych

ISLAMABAD - Na vyše 150 sa už vyšplhal počet obetí záplav spôsobených monzúnovými zrážkami v Pakistane, ktoré sa začali v polovici júla. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Približne 77 osôb zahynulo v provincii Chajbar Paštúnchvá, 32 v provincii Pandžáb, 22 v himalájskom regióne Kašmír, 13 v provincii Balúčistán a sedem v provincii Gilgit-Baltistán. 


Záplavy celkovo postihli približne jeden milión Pakistancov. Na záchranných prácach sa zúčastňuje armáda i civilné zložky, ktoré sa snažia obyvateľov evakuovať do bezpečnejších lokalít a zabezpečiť im základné životné potreby. 


Meteorológovia predpovedajú v nasledujúcich dňoch ďalšie zrážky, ktoré sa vyskytnú v rozličných častiach krajiny. Sezónne letné záplavy v dôsledku monzúnov spôsobujú v Pakistane každoročne značné materiálne i ľudské straty. 


Vlani od polovice júla do konca augusta pripravil tento prírodný živel v Pakistane o život takmer 400 obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies