Pád strechy supermarketu v Rige si vyžiadal už 45 obetí

NETKY.SK • 22 November 2013, 18:05 • 2 min
Pád strechy supermarketu v Rige si vyžiadal už 45 obetí

RIGA - Počet mŕtvych po štvrtkovom zrútení veľkej časti strechy na supermarkete v lotyšskom hlavnom meste Riga stúpol dnes na 45. Uviedla to miestna polícia, na ktorú sa odvolávali tlačové agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Policajný hovorca Toms Sadovskis povedal, že podľa očakávania predstaviteľov počet obetí nešťastia v rozsiahlom supermarkete Maxima bude naďalej stúpať. Počet zranených je stále 35 a deväť mŕtvych ešte neidentifikovali, dodal hovorca. Nemocnice vyzývajú obyvateľov, aby prišli darovať krv.

Záchranári aj dnes, deň po nešťastí, bez prestávky pátrajú po ľuďoch, ktorí mohli prípadne prežiť. V pravidelných intervaloch vypnú alebo odložia všetko svoje vybavenie a žiadajú príbuzných nezvestných osôb, aby im zatelefonovali a mohli tak počúvať zvonenie v troskách. Záchranári teda vytiahli zo sutín supermarketu Maxima 45 tiel. Obchod sa nachádza v centre Rigy a v čase prepadnutia strechy vo štvrtok večer bol plný nakupujúcich. Minister vnútra Rihards Kozlovskis vyhlásil, že to bol "tragický a čierny deň" v dejinách Lotyšska. Medzi mŕtvymi sa nachádzajú aj traja hasiči, ktorých zabilo, keď sa počas ich záchranných prác zrútili ďalšie časti strechy.

Svedkovia uviedli, že pred zrútením strechy počuli poplašné zariadenie. Člen vedenia prevádzkujúcej spoločnosti Maxima Latvia, Gintaras Jasinskas, povedal, že nikoho neevakuovali, pretože "neboli viditeľné žiadne príznaky požiaru". Polícia vyšetruje prevádzkovateľa za zlú reakciu na varovania. Lotyšské médiá informovali, že v čase nešťastia prebiehala rekonštrukcia strechy. Budovu dostavali iba v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies