P. Pellegrini: Teším sa na súťaž nových kandidátov na prezidenta

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 17:50 • 2 min
P. Pellegrini: Teším sa na súťaž nových kandidátov na prezidenta

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) rešpektuje rozhodnutie Andreja Kisku, že toto volebné obdobie bude jeho posledné vo funkcii prezidenta SR a želá mu veľa šťastia. Podľa vlastných slov mu však neprináleží hodnotiť jeho ďalšie kroky.

slovakia

left justify in out

"Teším sa na súťaž nových kandidátov, ktorí sa budúcu jar pobijú o prezidentské kreslo," povedal v utorok. "Neviem, či má pán prezident záujem priamo nejakú politickú stranu založiť, ak dal jasne najavo, že jeho rozhodnutie vyplýva aj z jeho potreby tráviť viac času s rodinou. Byť premiérom je totiž úplne iné, ako byť prezidentom, čo sa týka potreby byť v práci deň a noc aj víkendy," poznamenal s tým, že už môže hovoriť z vlastnej skúsenosti. Dodal, že si vždy bude ctiť vzťahy troch najvyšších ústavných činiteľov bez ohľadu na to, kto na ich stoličkách sedí.

 

Kiska v utorok oznámil, že v budúcoročných prezidentských voľbách nebude kandidovať. Svoje rozhodnutie opiera o viaceré okolnosti. Ako vyplýva z jeho vyjadrení, z politiky sa úplne stiahnuť neplánuje. Politický zápas, ktorý začal svojím vstupom do politiky, nepovažuje za skončený. Chce premýšľať, ako najlepšie využiť autoritu a dôveru veľkej časti verejnosti. Chce prispieť k začiatku novej politickej éry na Slovensku. Prezidentské voľby budú na jar 2019.

 

Záujem o palác už prejavili Radovan Znášik, bezpečnostný analytik Juraj Zábojník a politický analytik a pedagóg Eduard Chmelár. Predbežný záujem mal deklarovať aj sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies