Oznámili podrobnosti o pozadí protiteroristickej akcie v Brémach

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 09:09 • 2 min
Oznámili podrobnosti o pozadí protiteroristickej akcie v Brémach

BRÉMY - Varovaniam pred potenciálnou hrozbou teroristického útoku a výrazne zvýšenej pohotovosti bezpečnostných zložiek v severonemeckých Brémach zo soboty 28. februára, sa dnes, s odstupom niekoľkých dní, dostalo konkrétneho zdôvodnenia.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva z informácií, ktoré získali druhý program nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF a spravodajský magazín Focus, v Brémach sa v tento deň skutočne zdržiavala štvorica ozbrojených Francúzov, pripravujúcich zrejme útoky. Medzi potenciálnymi terčmi boli údajne miestny dóm, synagóga a jeden z dopravných uzlov, uviedli obe médiá s odvolaním sa na nemenované zdroje z radov vyšetrovateľov.

"Vieme, že tu išlo o francúzsky hovoriace osoby, ktoré pricestovali do Nemecka cez Holandsko", uviedla podľa agentúry DPA hovorkyňa prokuratúry Silke Noltensmeierová pre hlavnú večernú spravodajskú reláciu ZDF "heute".

 

Rose Gerdtsová-Schifflerová, hovorkyňa brémskeho senátora pre vnútorné záležitosti a šport Ulricha Mäurera, sa pre DPA odmietla vyjadriť ku konkrétnym detailom, ktoré sa objavili v médiách, so zdôvodnením, že by to mohlo narušiť prebiehajúce vyšetrovanie.

 

Náčelník polície v Brémach Lutz Mülller predpokladá, že štvorica sa zdržiavala v Brémach, kam pricestovala pravdepodobne už v piatok. Netuší však, ako dlho tam zostala.

 

Tridsaťdeväťročný Libanonec, ktorého v Brémach dočasne zadržali počas protiteroristickej operácie, mal skupinu z Francúzska kontaktovať. Navyše mal podľa ZDF kúpiť od obchodníka so zbraňami 60 samopalov a automatických pištolí.

 

Indície, že by sa spomínané osoby mohli zdržiavať v brémskom islamskom centre, sa objavili podľa Mülllera až v sobotu. Napriek razii sa ich však nepodarilo nájsť. Vyšetrovatelia nemajú informácie o tom, kde by podozriví mohli byť v súčasnosti.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies