Ozbrojenci z Talibanu prepadli hotel pri Kábule, majú rukojemníkov

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 07:17 • 2 min
Ozbrojenci z Talibanu prepadli hotel pri Kábule, majú rukojemníkov

Ozbrojenci z Talibanu prepadli hotel pri Kábule, majú rukojemníkov - Krimi Ozbrojenci z afganského hnutia Taliban, niektorí vyzbrojení granátometmi a ťažkými guľometmi, v noci nadnes zaútočili na obľúbený hotel v rekreačnej oblasti na jazere Kargha pri Ká

slovakia

left justify in out

img

Ozbrojenci z afganského hnutia Taliban, niektorí vyzbrojení granátometmi a ťažkými guľometmi, v noci nadnes zaútočili na obľúbený hotel v rekreačnej oblasti na jazere Kargha pri Kábule.
      Po prestrelke, ktorá si vyžiadala neznámy počet obetí, hotel obsadili a zadržiavajú v ňom rukojemníkov, vrátane žien a detí, oznámila polícia.
      "Pre políciu by bolo veľmi ľahké zabiť ich, ale máme obavy, lebo vo vnútri uviazli civilisti, vrátane žien a detí. Čakáme na denné svetlo," povedal Muhammad Záhir, vedúci kábulskej kriminálky. Ako dodal, polícia má informácie, že ozbrojenci niekoľkých civilistov zabili.
      K zodpovednosti za útok sa prihlásil afganský Taliban, ktorý vyhlásil, že bohatí Afganci a cudzinci hotel využívali na "divoké oslavy" pred dnešným náboženským sviatkom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies