Ozbrojenci, okupujúci policajnú stanicu v arménskom Jerevane, zajali zdravotníkov

NETKY.SK • 27 Júl 2016, 14:46 • 2 min
Ozbrojenci, okupujúci policajnú stanicu v arménskom Jerevane, zajali zdravotníkov

JEREVAN - Ozbrojení prívrženci arménskej opozície, ktorí už viac ako desať dní okupujú policajnú stanicu v metropole Jerevan, zajali dnes nových rukojemníkov. V obsadenej budove zadržiavajú skupinu zdravotníkov, ktorí údajne prišli na základe požiadavky ozbrojencov, aby ošetrili zranených po nočnej prestrelke.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenie hovorcu arménskej polície Ašota Agaronjana.


Podľa zverejnených údajov sú novými rukojemníkmi dvaja lekári, jeden sanitár a jedna zdravotná sestra. Arménske ministerstvo zdravotníctva konanie ozbrojencov odsúdilo.


Policajnú stanicu v jerevanskej štvrti Erebuni obliehajú bezpečnostné zložky od 17. júla, keď vtrhli dovnútra desiatky ozbrojených prívržencov opozičného hnutia Zakladateľský parlament, pričom zabili jedného policajta, zajali rukojemníkov a oznámili svoje požiadavky, ktorými sú prepustenie svojho vodcu Žirajra Sefiljana a odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana. Posledným z týchto rukojemníkov umožnili odísť cez víkend.


Po prestrelke z noci na dnes previezli do nemocnice dvoch okupantov a jedného policajta. Ďalší dvaja ozbrojenci sa vzdali. Podľa agentúry DPA v súčasnosti nie je jasné, koľko prívržencov opozície sa v policajnej stanici ešte nachádza.


Drámu v Jerevane sprevádzajú opozičné demonštrácie, pričom v utorok vyšlo do ulíc približne 2000 ľudí.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies