Otrava v školskej jedálni: Zomrelo osem detí a ďalších 80 hospitalizovali!

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 21:00 • 2 min
Otrava v školskej jedálni: Zomrelo osem detí a ďalších 80 hospitalizovali!

PATNA - Osem detí zomrelo a 80 ďalších museli hospitalizovať potom, čo zjedli obed v školskej jedálni na východe Indie. V utorok o tom informoval predstaviteľ štátu Bihár Abhijit Sinha.

slovakia

left justify in out

Deti, všetky pod desať rokov, jedli podľa neho ryžu so šošovicou, pričom príčina otravy zatiaľ nie je známa. Do školy už prišiel tím forenzných vyšetrovateľov. "Nevieme, prečo niektoré deti zomreli, no ďalšie otravu prežili," povedal Sinha. Nešťastie sa stalo v štátnej škole v dedine Masrakh v štáte Bihár. Chorých školákov previezli do nemocníc v hlavnom meste Patna ako aj v ďalšom meste Čapra. Premiér štátu Nitiš Kumar už oznámil, že rodiny obetí dostanú kompenzácie.

Indická federálna vláda poskytuje financie na obedy zdarma pre chudobné deti v štátnych školách. Poskytovanie bezplatných jedál, ktoré prebieha už desaťročia, dokonca zvyšuje školskú dochádzku. Problémom je však často slabá hygiena v školských kuchyniach ako aj nedostačujúca kvalita poskytovaného jedla. Bihár je považovaný za jeden z najchudobnejších a zároveň najľudnatejších štátov Indie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies