OTRASNÉ Krkavčí rodičia z Rotavy: Malého chlapčeka nechávali bez jedla doma len so psom, nemohol ani na záchod

NETKY.SK • 4 Október 2018, 06:00 • 2 min
OTRASNÉ Krkavčí rodičia z Rotavy: Malého chlapčeka nechávali bez jedla doma len so psom, nemohol ani na záchod

ROTAVA - Šokujúci prípad zanedbania starostlivosti o dieťa odhalili policajti v Rotave v susedných Čechách už v auguste. Až trojročného chlapca našli zamknutého v byte len so psom. Nemal jedlo, nemohol na záchod a po tele mal modriny. Ukázalo sa, že dieťa zanedbávajú už minimálne dva roky.

slovakia

left justify in out

Plač malého chlapčeka nahlásili polícii susedia. "Do domu bola na oznámenia privolaná policajná hliadka s tým, že sa v uzamknutom byte už niekoľko hodín nachádza sám len so psom malý plačúci chlapec. Po opakovanom márnom skontaktovaní rodičov dieťaťa zo strany policajtov pristúpili následne na vykonanie vstupu do obydlia. Tu bol v detskej izbe nájdený značne zanedbaný chlapec s hematónmi po celom tele," uviedla policajná hovorkyňa Kateřina Krejčí pre portál blesk.cz.

 

Chlapca odviezla záchranka do nemocnice, kde si ho neskôr prevzala sociálka. Dieťa nakoniec putovalo do náhradnej pestúnskej starostlivosti. A oboch rodičov začala vyšetrovať polícia. Podarilo sa im nakoniec zistiť, že zanedbávanie dieťaťa sa ťahá už dlho.

 

"Rodičia mali najmenej od októbra roku 2016 až do polovice augusta tohto roku úmyselne neposkytovať maloletému trojročnému synovi vhodné podmienky k životu a adekvátnu starostlivosť. Chlapca mali úmyselne izolovať od okolia, bez možnosti stýkať sa s rodinou alebo vychádzať von. Ďalej ho mali úmyselne nechávať samého v uzamknutej izbe bez jedla alebo možnosti ísť na toaletu. Byt mali navyše opakovane opúšťať a nechávať ho v ňom bez dozoru len so psom," dodala Krejčí.

 

Polícia už oboch rodičov obvinila zo spáchania prečinov týrania zverenej osoby a ohrozovania výchovy dieťaťa. V prípade odsúdenia im hrozí až päť rokov vo väzení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies