Osviežte sa počas horúcich letných dní chutnými drinkami

NETKY.SK • 5 Júl 2023, 12:00 • 2 min
Osviežte sa počas horúcich letných dní chutnými drinkami

Leto a drinky sú dve veci, ktoré jednoducho patria k sebe. Tieto legendárne letné drinky vás zaručene osviežia a navodia príjemnú atmosféru, aj keď možno nepatríte medzi milovníkov horúcich letných dní.

slovakia

left justify in out

Piña Colada 
Na tento tradičný karibský drink budeme potrebovať:
90 ml ananásového džúsu
60 ml bieleho rumu
30 ml kokosového mlieka
kocky ľadu
plátok ovocia na ozdobenie

Postup:
Na prípravu tohto drinku je ideálne ak používate vychladený ananásový džús a kokosové mlieko. Celý drink je potom viac osviežujúci. 

Do shakera vlejeme 9cl ananásového džúsu, 3cl kokosového mlieka a 6cl bieleho rumu. Pridáme pár kociek ľadu a poriadne premiešame. Drink nalejeme do pohárov a pohár dozdobíme plátkom čerstvého ananásu. Na nealko verziu drinku zmiešame len ananásový džús s kokosovým mliekom a ľadom. 


Daiquiri
Daiquiri je jednoduchý a chutný drink, v ktorom si každý nájde to svoje, nakoľko je známy vďaka obrovskému množstvu variácií. Na jeho prípravu budeme potrebovať:
45ml bieleho rumu
25 ml limetkovej šťavy
15 ml sladkého sirupu
kocky ľadu

Postup:
Na prípravu Daiquiri budete potrebovať shaker, najlepšie je používať vychladené ingrediencie. Do shakeru si pridáme ľad a prilejeme všetky ingrediencie, poriadne premiešame a cez sitko prelejeme do pohára. Dozdobíme polovicou plátku limetky.

 

Veľa variácií sa dá vytvoriť podľa toho, aké ovocie vám chutí, jednoducho pripravte Daiquiri a zmiešajte ho s rozmixovaným ovocím, napríklad s jahodami alebo mangom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies