Ostrov Santorini má po týždni opäť elektrinu

NETKY.SK • 19 August 2013, 17:06 • 2 min
Ostrov Santorini má po týždni opäť elektrinu

ATÉNY - Grécki energetici obnovili dodávky elektriny na ostrove Santorín, ktorý minulý utorok postihol výpadok v dôsledku požiaru miestnej elektrárne.

slovakia

left justify in out

V pondelňajšom vyhlásení o tom informuje Verejnoprávny elektrárenský podnik (DEN), podľa ktorého sa ešte v nedeľu podarilo dokončiť montáž náhradných generátorov. Zásobovanie ostrova je tak opäť "plne zabezpečené a pokrýva všetky potreby podnikov a domácností".

Sopečný ostrov Santorín patrí pre svoje úchvatné scenérie medzi najvyhľadávanejšie turistické destinácie v Grécku. Momentálne hostí okolo 120-tisíc návštevníkov, pričom podobne ako iné časti krajiny zaznamenáva nárast v počte turistov. Výpadok na vrchole dovolenkovej sezóny poukázal na zraniteľnosť elektrických sietí na ostrovoch, ktorá je problémom najmä v lete. Cestovné kancelárie kritizujú nečinnosť tamojších úradov, hoci k rušeniu pobytov zo strany zákazníkov podľa nich zatiaľ nedochádza.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies