Mesto Levice zmodernizuje kompostáreň, na projekt získalo vyše 1,7 milióna eur

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 11:17 • 2 min
Mesto Levice zmodernizuje kompostáreň, na projekt získalo vyše 1,7 milióna eur

LEVICE - Mesto Levice zmodernizuje svoju kompostáreň. Na projekt získalo z Ministerstva životného prostredia SR nenávratný finančný príspevok v hodnote 1.737.106,29 eur. Ako informovala radnica, celková výška priamych výdavkov je viac ako 1,8 milióna eur.

slovakia

left justify in out

Mesto sa bude na spolufinancovaní podieľať sumou 91.426 eur. "V rámci projektu sa vybudujú nové dozrievacie komory na kompost, oporné múry a deliace kóje pre kompostovaný materiál. Zakúpi sa tiež technika potrebná na prevádzku zariadenia a na manipuláciu s biologicky rozložiteľným komunálnym odpadom," uviedol mestský úrad. Hlavnou úlohou kompostárne bude spracovanie a zhodnotenie biologického odpadu nielen z Levíc, ale aj z blízkeho okolia. "Realizáciou projektu sa zvýši kapacita zhodnocovania odpadov o 2000 ton. V súčasnosti mesto pripravuje areál na výstavbu kompostárne a tiež priľahlé objekty, ktoré budú jej súčasťou. Systém zberu bioodpadu sa do spustenia prevádzky nebude meniť," doplnila radnica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies