Ospravedlnila sa Rakúsku za rozhodnutie bývalej vlády o Mochovciach

NETKY.SK • 13 September 2010, 07:37 • 2 min
Ospravedlnila sa Rakúsku za rozhodnutie bývalej vlády o Mochovciach

Ospravedlnila sa Rakúsku za rozhodnutie bývalej vlády o Mochovciach

slovakia

left justify in out

img

Premiérka Iveta Radičová sa počas dnešného stretnutia s rakúskym kancelárom Wernerom Faymannom vo Viedni ospravedlnila za májové jednostranné rozhodnutie slovenskej vlády v otázke dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach.
"Uznávam námietku - a ospravedlnila som sa za to - že májové rozhodnutie vlády Slovenskej republiky týkajúce sa Mochoviec sa dozvedeli v Rakúskej republike z médií. A potom sa naozaj veľmi ťažko zaujíma pozitívny, konštruktívny postoj," vyhlásila Radičová pred novinármi.
Podľa premiérky Slovensko nedodržalo dohodu, že rozhodnutia týkajúce sa dostavby elektrárne v Mochovciach budú nasledovať až po dohode na pôde zmiešanej 20-člennej komisie.
"Zaviazala som sa, že každé rozhodnutie vlády bude cez danú komisiu preddiskutované a rakúska vláda bude informovaná o každom rozhodnutí priamo vládou Slovenskej republiky," informovala Radičová.
Premiérka podľa vlastných slov zároveň ubezpečila svojho rakúskeho partnera, že dostavba jadrovej elektrárne v Mochovciach bude transparentná. "Tak, ako im záleží na bezpečnosti, rovnako záleží aj našej vláde na bezpečnosti," dodala Radičová.
Rakúski predstavitelia v máji kritizovali postup slovenských úradov, ktoré ukončili proces posudzovania vplyvov dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne v Mochovciach na životné prostredie (EIA) bez toho, aby dostatočne zodpovedali obavy Rakúska týkajúce sa bezpečnosti. "Je to urážka voči Rakúsku a hrubo to odsudzujem," vyhlásil vtedy minister životného prostredia Niki Berlakovich.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies