Osorio chce priviesť Paraguaj na MS 2022 v Katare

NETKY.SK • 7 September 2018, 21:45 • 2 min
Osorio chce priviesť Paraguaj na MS 2022 v Katare

ASUNCION - Nový tréner paraguajskej futbalovej reprezentácie Juan Carlos Osorio na piatkovej oficiálnej prezentácii v Asuncióne zdôraznil, že jeho cieľom je priviesť "La Albirroja" na MS 2022 v Katare.

slovakia

left justify in out

Kolumbijčan podpísal trojročný kontrakt, v prípade postupu na šampionát automaticky príde k jeho predĺženiu.

"Som hrdý na to, že som dostal možnosť trénovať Paraguaj, ktorý má vo svetovom futbale svoju prestíž. Chcem prispieť k tomu, aby sa splnil veľký sen všetkých obyvateľov tohto juhoamerického národa. Paraguajskí futbalisti boli vždy veľmi súťaživí a ochotní ísť v každom zápase na maximum. Mužstvo má veľkú perspektívu. Jeho gro budú tvoriť hráči, ktorí majú teraz okolo 25. O štyri roky by mohli byť na vrchole kariéry v najlepšom futbalovom veku," uviedol Osorio na tlačovej konferencii, na ktorej ako nového športového riaditeľa predstavili dlhoročného brankára a kapitána paraguajského národného tímu Justa Villara.

Pravlasť kmeňa Guaraní dosiahla na MS 2010 v JAR pod vedením Argentínčana Gerarda "Tatu" Martina historický postup do štvrťfinále, na MS 2014 v Brazílii i MS 2018 v Rusku však chýbala. Osorio sa na tohtoročnom svetovom šampionáte prebojoval s Mexikom do osemfinále, v ktorom Aztékovia podľahli Brazílii 0:2. V základnej skupine Mexičania zdolali Nemcov - majstrov sveta spred štyroch rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies