Osobnosti spoločenského a kultúrneho života v 2.kole volieb podporia Kisku

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 13:39 • 2 min
Osobnosti spoločenského a kultúrneho života v 2.kole volieb podporia Kisku

BRATISLAVA - Signatári výzvy Ide o nás všetkých nechcú, aby sa všetka moc v štáte sústreďovala v rukách jednej osoby a jednej politickej strany.

slovakia

left justify in out

Desiatky osobností spoločenského a kultúrneho života podpísaných pod výzvou Ide o nás všetkých vyjadrili pred druhým kolom prezidentských volieb podporu občianskemu kandidátovi Andrejovi Kiskovi. "My, signatári výzvy Ide o nás všetkých, sme presvedčení, že je pre prospech občanov a v záujme Slovenskej republiky, aby sa všetka moc v štáte nesústreďovala v rukách jednej osoby a jednej politickej strany," uvádza sa v ich spoločnom vyhlásení. "Veríme, že bude prezidentom (Kiska, pozn. red.), ktorý bude načúvať hlasu ľudí, bude si uvedomovať svoje povinnosti voči všetkým občanom Slovenskej republiky, voči parlamentnej demokracii, právnemu štátu a medzinárodným záväzkom Slovenskej republiky a bude pripravený zveľaďovať a kultivovať, ale aj ochraňovať a brániť našu vlasť," píšu.

 

Výzvu napríklad podpísali Jozef Hašto, Egon Gál, Štefan Hríb, Ján Štrasser, Peter Zajac, Martin Mojžiš, Tomáš Janovic, Fedor Gál, Lucia Piussi, Pavel Vilikovský, Peter Lipa, Robert Roth, Richard Stanke, Michal Kaščák, Ivan Kamenec, Mário Homolka, Michal Hvorecký, Daniel Hevier, Ivan Štrpka či Henrieta Mičkovicová. 

 

Druhé kolo prezidentských volieb sa uskutoční v sobotu 29. marca. Hlavou štátu sa stane premiér a kandidát strany Smer Robert Fico alebo občiansky kandidát Andrej Kiska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies