OSN potrebuje na boj proti ebole ešte miliardu dolárov

NETKY.SK • 22 Január 2015, 06:45 • 2 min
OSN potrebuje na boj proti ebole ešte miliardu dolárov

DAVOS - OSN potrebuje ešte ďalšiu miliardu dolárov (860 miliónov eur) na boj proti epidémii eboly v západnej Afrike. Na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose to dnes vyhlásil koordinátor OSN pre ebolu David Nabarro.

slovakia

left justify in out

Agentúry OSN doposiaľ získali na tento účel zhruba miliardu dolárov a na zvládnutie súčasnej epidémie a ekonomickú obnovu najviac postihnutých krajín potrebujú ešte raz takú istú sumu. 
      

Bezprecedentná epidémia eboly v západnej Afrike si vyžiadala už vyše 8400 životov. Ochorením sa celkovo nakazilo viac ako 21.000 ľudí. Drvivú väčšinu prípadov zaznamenali v Libérii, Guinei a Sierre Leone. 
      

Podľa expertov sa tempo šírenia eboly už spomaľuje. V západnej Afrike však stále existuje okolo 50 menších lokálnych ohnísk eboly.
      

V nasledujúcich mesiacoch preto bude potrebné dôsledne identifikovať a izolovať všetky zvyšné prípady nákazy, aby sa zabránilo opätovnému prepuknutiu epidémie. Na túto činnosť bude potrebných možno až 1000 epidemiológov. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies