Oslavy SNP budú budú poriadne drahé, zabezpečovať ich má súkromná agentúra

NETKY.SK • 13 August 2019, 06:31 • 2 min
Oslavy SNP budú budú poriadne drahé, zabezpečovať ich má súkromná agentúra

BRATISLAVA - Oslavy 75. výročia Slovenského národného povstania (SNP) v Banskej Bystrici sa tento rok poriadne predražia, mali by stáť 10-krát viac ako pred piatimi rokmi.

slovakia

left justify in out

Postarať by sa o nich mala súkromná agentúra Vertigo, s.r.o. Vyplýva to zo zmluvy, ktorú s ňou uzatvorilo Ministerstvo kultúry SR koncom júna tohto roku. Prípravu a zabezpečenie osláv pritom malo na starosti od roku 2006 bez prestávky až doteraz Múzeum SNP. „Vzhľadom na skutočnosť, že múzeum teraz nie je organizátorom osláv, nemám vlastne čo komentovať,“ povedal riaditeľ múzea Stanislav Mičev, ktorý pred časom vyjadril obavu, že „na oslavách zarobia agentúry,” uvádza spravodajský portál. Ministerstvo kultúry sa na otázku WebNovín.sk, aký je dôvod toho, že kultúrny program k oslavám 75. výročia dalo do rúk agentúre, zatiaľ nevyjadrilo, ale prisľúbilo, že odpoveď poskytne.

 

img

Celkové náklady na tohtoročné oslavy SNP vyčíslila vláda na viac ako tri milióny eur, ktoré si koncom marca aj schválila. V príslušnom uznesení organizáciou poverila ministerstvo kultúry a ministerstvo obrany. Pred piatimi rokmi, keď sme si pripomínali okrúhle 70. výročie SNP, stáli oslavy podľa medializovaných informácií 480-tisíc, z toho 200-tisíc eur sa použilo na úpravy areálu Pamätníka SNP. Na oslavy 65. výročia, keď sa nerobili úpravy areálu, sa minulo 165-tisíc eur.

 

img

 

Na spôsob výberu firmy zastrešujúce 75. výročie SNP, ktorá od štátu dostane viac ako 250-tisíc eur, upozornil portál Aktuality.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies