Ukrajinský minister obrany vydal vážne varovanie. Čo sa chystá?

NETKY.SK • 28 Apríl 2022, 07:09 • 2 min
Ukrajinský minister obrany vydal vážne varovanie. Čo sa chystá?

KYJEV - Olexij Reznikov v stredu vyhlásil, že Kyjev má pred sebou mimoriadne náročné týždne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

TASR informuje na základe správy agentúry AFP, ktorá sa odvoláva na príspevok Reznikova na sociálnej sieti Facebook. „Čaká nás niekoľko mimoriadne ťažkých týždňov. Rusko už zhromaždilo sily na rozsiahlu ofenzívu na východe Ukrajiny,“ napísal s tým, že Moskva sa pokúsi spôsobiť čo najväčšiu bolesť, pričom varoval pred skazou a „bolestivými obeťami“.

 

„V najbližších dňoch budeme potrebovať všetku našu odolnosť a mimoriadnu jednotu,“ prihovoril sa Reznikov Ukrajincom. Nadchádzajúce udalosti podľa ministra určia budúcnosť krajiny.

 

img

 

Rusko pokračuje vo svojej invázii a znovu sa zameriava na východ a juh Ukrajiny v období, keď vojna vstupuje do tretieho mesiaca trvania, pripomína AFP. Kyjev v stredu oznámil, že ruské sily, v rámci ofenzívy zameranej na ovládnutie Donbasu, dobyli niekoľko tamojších dedín.

 

Prečítajte si tiež: Čo hovoria európski lídri na vojnu na Ukrajine a čo očakávajú?

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj medzitým počas telefonátu s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovu uviedol, že sankcie Európskej únie mierené proti Rusku musia zahŕňať aj ropné embargo. TASR správu prevzala v stredu od denníka The Guardian.

 

img

 

Zelenskyj na sociálnej sieti Twiiter v stredu uviedol, že s von der Leyenovou hovoril aj o ďalšej pomoci smerovanej Ukrajine, ako i o šiestom balíku sankcií EÚ zameraných proti Rusku. Hovoril som s Ursulou von der Leyenovu. Poďakoval som Európskej komisii za rozhodnutie upustiť od ciel a kvót pre ukrajinský priemyselný tovar a potraviny. Hovorili sme o ďalšej pomoci. Predsedníčka Európskej komisie hovorila o šiestom balíku sankcií, ktorý musí zahŕňať ropné embargo,“ potvrdil Zelenskyj.

 

Možno vás zaujme: Rusko zastavilo dodávky plynu do ďalšej krajiny. Je Slovensko pripravené?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies