Oslaďte si večer filmovým zážitkom - najväčšie love stories na striebornom plátne

NETKY.SK • 5 Júl 2023, 15:00 • 2 min
Oslaďte si večer filmovým zážitkom - najväčšie love stories na striebornom plátne

Ľúbostné príbehy nikdy nevyjdú z módy, naopak, vždy budú najobľúbenejším žánrom filmového sveta. Dokážu nás beznádejne vtiahnuť do deja, nadchnúť, rozplakať, dokážeme vďaka nim prežívať príbeh spolu s hlavnými hrdinami.

slovakia

left justify in out

Dokážu nás inšpirovať možno aj k novej viere, že láska predsa len ešte existuje... Veď potreba nájsť niekoho, kto nás bezpodmienečne prijme, chápe, pohladí, objíme je spoločnou túžbou nás všetkých.
Ak sú takéto príbehy lásky oblečené do profesionálneho filmového šatu, efektne a citlivo spracované a predostrú nám ich herci, ktorí dokázali precítiť zmysel príbehu, stávajú sa jednými z najsilnejších umeleckých zážitkov.
Urobte si aj vy počas leta jeden nezabudnuteľný filmový večer s pukancami, kamarátmi a srdcervúcim príbehom lásky! Ktorým love-stories na striebornom plátne sa podarilo vojsť do histórie, tak že už nikdy nevyblednú?...
 
1.  Zápisník našej lásky (2004)
O tých dvoch sme od začiatku vedeli, že patria k sebe, no osud ich stále od seba oddeľoval a nám to trhalo srdcia! Očarujúci hlavní predstavitelia Rachel McAdams a Ryan Gosling dali tomuto filmu taký silný náboj, že sme nedýchali do konca. Klasický námet – dievča z dobrej rodiny a obyčajný chudobný chlapec, ktorým všetci hádžu polená pod nohy opäť zafungoval naplno. Kto by netúžil po tom, aby nám muž našich snov uprostred nádhernej prírody postavil čarovný dom a v ňom na nás neprestával myslieť?...
 

2. Casablanca (1942)
Klasika klasík – Humprey Bogart a Ingrid Bergmanová vo veľkolepom a jednom z najslávnejších filmov vôbec. Hlavné postavy Rick a Ilsa v tejto vojnovej romance prechádzajú príbehom, ktorý dokazuje, že len skutočná láska môže obstáť v skúške času. Tu typický happy-end nečakajte, no napriek tomu – alebo práve preto – sa Casablanca zapísala zlatými písmenami do filmovej kinematografie.

3. Keď Harry stretol Sally (1989)
Film s príjemným šmrncom, typickým pre prelom 80-tych a 90-tych rokov. Meg Ryan a Billy Crystal sú tými pravými hrdinami s množstvom slabostí a nedokonalostí, ktorých je také ľahké zamilovať si a stotožniť sa s nimi! Obidvom hercom priniesol slávu tento nenápadne nápadný príbeh o tom, že priateľstvo medzi mužom a ženou je niekedy len ťažko predstaviteľnou záležitosťou...
 
4. Titanic (1997)
Áno, sú aj takí, ktorí tento film nenávidia. Sú takí, ktorí ho nevládzu dopozerať do konca, lebo by sa udusili vlastnými slzami. No faktom zostáva, že absolútny megahit skúseného režiséra Jamesa Camerona je už navždy zapísaní v kronikách svetovej kinematografie a našich srdciach. Kate Winslet a Leonardo Di Caprio ako párik, ktorý si prežil najväčšiu lásku svojho života v rámci pár dramatických hodín. A nie, nepýtajte sa, prečo Rose na konci neurobila Jackovi pri sebe miesto, a on musel zahynúť. Nerieš, nepátraj, len sa nechaj podmaniť čarom filmu.

5. Rímske prázdniny (1953)
Gregory Peck a Audrey Hepburn sa zamilujú do seba a my sa zamilujeme do nich a do Ríma. Tak funguje čaro režiséra Williama Wylera a jeho slávnej filmovej snímky. Láska dobrodružného novinára a princeznej, ktorá sa vzoprela konvenciám svojho sveta si získala fanúšikov po celom svete.
 

6. Dirty Dancing (1987)
Opäť láska ľudí z dvoch svetov – bohatej dcérenky a tanečníka, ktorý si zarába zabávaním unudených turistov v príjemne zaspatom letovisku. Patrick Swayze a Jennifer Grey (pre ktorú to bola jediná známa úloha vo filme) dokonale zapadli do príbehu, voňajúceho letom, zvodnými tancami, ale aj príbehu o dôvere, úprimnosti, odvahou stáť si za svojim. Úspech filmu podčiarkujú nádherné piesne, vrátane záverečnej, pri ktorej predsa „bejby nebude sedět v koutě!“

 7. Zrodila sa hviezda (2018)
...a stalo sa neuveriteľné – videli sme zbožňovaného fešáka Bradleyho Coopera a geniálnu hudobníčku Lady Gaga v spoločnom príbehu lásky! Film sa zrodil a získal si neuveriteľný úspech filmových aj hudobných fanúšikov. Smutný príbeh o tom, ako dvoch ľudí spojí talent, no rozdelí sláva, bol sfilmovaný už štyrikrát. Víťazným bonusom jeho posledného spracovania je hit „Shallow.“

8. Love Story  (1970)
Ali MacGraw a Ryan O´Neal stvárnili jeden z najkrajších a najsilnejších príbehov lásky v histórii kinematografie. Chlapec a dievča z úplne iného spoločenského prostredia sa do seba okamžite zamilujú a nedokážu si pomôcť. A potom zasiahne tragédia... Láska väčšia ako všetky prekážky, talentovaní a sympatickí herci, a do toho nevyliečiteľná choroba – to sú prísady, ktorým sa skrátka nedá odolať a ktoré urobili tento film nesmrteľným.

9. Podnikavé dievča (1988)
A ešte raz načrime do pestrých 80-tych rokov, ktoré na filmovom plátne preberali lásku na všetky spôsoby. Tentoraz sa v jednom príbehu stretli až tri megahviezdy – Harrison Ford, Sigourney Weaver a Melanie Griffith, čo samo o sebe predurčovalo film na úspech. Jedno zlé a jedno dobré dievča, charizmatický fešák, dravé pracovné prostredie, plné intríg a ostrých lakťov... To všetko sa postaralo o tom, že z filmu sa stal hit a jeden z nezabudnuteľných romantických príbehov. Všimnite si tie šialené účesy, áno, tak ľudia chodili po ulici!

 10. Pretty Woman (1990)
Pri zozname najväčších filmových ľúbostných príbehov sa jednoducho nedá obísť Pretty Woman. Film, ktorý vystrelil Juliu Roberts do astronomických sfér slávy a nejeden divák si želal, aby jej láska s Richardom Gerem z plátna sa preniesla aj do reality... Nestalo sa, no niekde hlboko do sŕdc sa nám navždy vpísala viera, že  aj... ehm, Popoluška má nádej na šťastný koniec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies