Štát chce investovať viac ako 34 miliónov eur do modernizácie systému odhaľovania porušení pravidiel cestnej premávky

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 14:19 • 2 min
Štát chce investovať viac ako 34 miliónov eur do modernizácie systému odhaľovania porušení pravidiel cestnej premávky

Automatizácia odhaľovania priestupkov na cestách môže byť už čoskoro realitou v SR Kúpa nových rýchlomerov a kamier, vývoj informačného systému a nákup kapacít na ukladanie záznamov – tieto kroky chce štát podniknúť v rámci projektu na modernizáciu systému odhaľovania porušení cestnej premávky.

slovakia

left justify in out

Bratislava – Štát SR plánuje modernizovať a automatizovať systém odhaľovania porušení pravidiel cestnej premávky. Na kúpu nových cestných rýchlomerov a analytických kamier v celkovej hodnote 17,9 milióna eur, nákup kapacít na ukladanie záznamov o priestupkoch a prejazdoch za 7,7 milióna eur a vývoj informačného systému za 5,8 milióna eur chce štát využiť peniaze z plánu obnovy, a to až do roku 2026. Investícia vo výške 34,1 miliónov má pomôcť zautomatizovať odhaľovanie porušení pravidiel cestnej premávky na vybraných úsekoch a zjednotiť zber štatistík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies