Országha čaká v Mníchove premiéra na reprezentačnej striedačke

NETKY.SK • 7 November 2013, 11:04 • 2 min
Országha čaká v Mníchove premiéra na reprezentačnej striedačke

BRATISLAVA - Premiéru na reprezentačnej striedačke absolvuje na nadchádzajúcom Nemeckom pohári v Mníchove Vladimír Országh, nový asistent hlavného trénera Vladimíra Vůjtka.

slovakia

left justify in out

K Petrovi Oremusovi tak pribudol v realizačnom tíme slovenskej hokejovej reprezentácie ďalší ambiciózny tréner z mladšej generácie. Jeho hlavnou úlohou bude sledovanie hry súperov a ich následná analýza. "Ako hráč som sa vždy tešil na národné mužstvo, teraz mám rovnaké príjemné pocity ako tréner," povedal bývalý dlhoročný reprezentant a majster sveta z Göteborgu 2002, ktorý okrem asistentskej funkcie v reprezentácii zastáva aj rolu hlavného trénera extraligovej Banskej Bystrice. "Nie je to tak dávno, čo som ukončil hráčsku kariéru. S viacerými chalanmi som ešte aktívne hral pred pár rokmi a boli sme spoluhráčmi na majstrovstvách sveta. S Braňom Mezeiom a Kristiánom Kudročom sme absolvovali niekoľko kempov, v národnom drese som potom hrával spoločne s Rasťom Staňom, Reném Vydareným, Tomášom Starostom, Marcelom Hossom, Brankom Radivojevičom či Tomášom Surovým. Teraz si budem musieť zvyknúť, že sú mojimi zverencami. Už to našťastie nebude taká zmena, keďže trénujem dlhšie. Prvotné šoky som mal dva-tri roky dozadu, keď som začínal trénerskú kariéru," podotkol Országh.

Ako hráč odohral prvý reprezentačný zápas na turnaji vo francúzskom Rouene, premiéru na trénerskom poste v národnom tíme zažije v piatok proti USA. "Som veľmi rád, že som dostal takú ponuku a dôveru. Veľmi sa teším na spoluprácu s trénerom Vladimírom Vůjtkom i jeho asistentom Petrom Oremusom. Sú to obaja skúsení a úspešní tréneri a verím, že sa pri nich veľa naučím," pokračoval niekdajší útočník NY Islanders, Nashvillu Predators či St. Louis Blues. Tridsaťšesťročný Országh si v tejto sezóne splní aj svoj olympijský sen, vo februári by mal absolvovať premiéru pod piatimi kruhmi na ZOH v Soči. "Na zimné olympijské hry som sa nikdy nedostal ako hráč, teraz mám šancu ako tréner," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies