Organizátora kyselinového útoku na umeleckého riaditeľa Filina podmienečne prepustili z väzenia

NETKY.SK • 1 Jún 2016, 13:51 • 2 min
Organizátora kyselinového útoku na umeleckého riaditeľa Filina podmienečne prepustili z väzenia

MOSKVA - Bývalého hlavného sólistu baletu moskovského Veľkého divadla Pavla Dmitričenka, ktorého v roku 2013 odsúdili za zorganizovanie útoku kyselinou sírovou na niekdajšieho umeleckého riaditeľa moskovského Boľšoj teatra Sergeja Filina, podmienečne prepustili z väzenského tábora v Riazanskej oblasti.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru Interfax to v utorok potvrdil jeho advokát Sergej Kadyrov, podľa ktorého je jeho klient už v Moskve. Ako uviedla agentúra TASS, Dmitričenko sa na svojej facebookovej stránke poďakoval svojim fanúšikom za podporu, "ktorá bola majákom nádeje na ťažkej ceste". "Pravda porazila lož," napísal.


Útok na Filina sa odohral 17. januára 2013 v blízkosti domu obete v centre Moskvy. Filin pri ňom utrpel rozsiahle popáleniny tváre a očí, ktoré si vyžiadali 28 chirurgických zákrokov. Moskovský súd v decembri 2013 uznal Dmitričenka vinným zo zosnovania útoku a odsúdil ho na šesť rokov väzenia v pracovnom tábore s prísnym režimom.

 

Vykonávateľ Jurij Zaruckij dostal desať rokov väzenia, keď súd vzal do úvahy aj jeho predchádzajúcu trestnú činnosť. Andrej Lipatov, ktorý Zaruckého doviezol na miesto činu, si mal odsedieť vo väzení štyri roky. V odvolacom konaní súd Dmitričenkovi znížil trest na päť a pol roka väzenia, Zaruckému na deväť rokov väzenia a Lipatovovi na dva roky, takže je od marca minulého roku na slobode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies