Organ a symfonický orchester zaznejú v piatok prvý raz v Katedrále sv. Martina

NETKY.SK • 31 August 2011, 13:14 • 2 min
Organ a symfonický orchester zaznejú v piatok prvý raz v Katedrále sv. Martina

Organ a symfonický orchester zaznejú v piatok prvý raz v Katedrále sv. Martina - Kultúra V rámci 2.

slovakia

left justify in out

img

V rámci 2. ročníka medzinárodného Katedrálneho organového festivalu zaznejú v piatok 2. septembra v Katedrále sv. Martina v Bratislave skladby pre sólový organ a symfonický orchester. Na koncerte so začiatkom o 19.00 h si návštevníci vypočujú diela Georga Fridricha Händla a Alexandra Guilmanta pod taktovkou Rastislava Štúra v podaní organistu Stanislava Šurina a Slovenskej filharmónie. Organ ako sólový partner symfonického orchestra zaznie v tomto priestore prvýkrát v histórii katedrály.
      Podujatie organizuje občianske združenie Tribus musicae v spolupráci s Bratislavskou arcidiecézou, Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom a Francúzskym inštitútom v Bratislave. Záštitu nad koncertom i celým organovým festivalom prevzal bratislavský arcibiskup, metropolita Mons. Stanislav Zvolenský.
      Katedrálny organový festival je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2011. Druhý ročník tohto medzinárodného festivalu sa koná od 11. augusta do 15. septembra. Na organe Geralda Woehla zhotovenom v Nemecku zaznievajú v Katedrále sv. Martina skladby známych autorov v podaní slovenských a zahraničných interpretov, informoval hovorca bratislavského arcibiskupa Jozef Haľko.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies