Oremus sledoval Bielorusov z tribúny: Fíni nás udržali v hre

NETKY.SK • 11 Máj 2015, 19:39 • 2 min
Oremus sledoval Bielorusov z tribúny: Fíni nás udržali v hre

OSTRAVA - Nádej slovenských hokejistov na postup do štvrťfinále MS stále žije. Zachovalo im ju pondelkové víťazstvo Fínska nad Bieloruskom 3:2 po samostatných nájazdoch, vďaka ktorému majú zverenci trénera Vladimíra Vůjteka stále šancu v tabuľke B-skupiny predbehnúť "červeno-bielych".

slovakia

left justify in out

Dramatický súboj si priamo v ostravskej ČEZ Aréne nenechali ujsť ani generálny manažér slovenskej reprezentácie Otto Sýkora a asistent trénera Peter Oremus. Po jeho konci mohli byť spokojní. "Bol to dramatický zápas a zrodilo sa v ňom víťazstvo Fínska, ktoré nás udržalo v hre. To bolo dôležité, aj keď si Bielorusi odniesli jeden bod. Zajtrajší prvý zápas napovie o všetkom. My v tom našom musíme odovzdať všetko, aby sme boli úspešní," povedal Oremus.
     

Asistent trénera bol na tribúne pokojný. Jeho emóciami nezamával ani úvodný gól Bieloruska, ktorý padol v 46. minúte, a ani vyrovnávajúci na 2:2 31 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. "Ja ten zápas ovplyvniť nemôžem, takže som ho len sledoval. Prišiel som na celý duel, takže som ostal až do konca," dodal na otázku, či sa na drámu vydržal pozerať.
     

Bielorusi majú druhú šancu definitívne spečatiť svoj postup v utorok o 12.15 h v súboji s Nórskom, v ktorom im stačí jeden bod. Na oddych však majú len 17 hodín. "Samozrejme, budeme v hale a budeme ten zápas sledovať. Majú krátky odpočinok, keďže zajtra hrajú už o dvanástej. Uvidíme, čo ten zápas prinesie," dodal Oremus.
     

Ak chcú Slováci postúpiť, musia vyhrať svoj duel s USA (utorok o 16.15 h) v riadnom hracom čase a dúfať, že Bielorusko nezíska už ani jeden bod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies