Orbán: V otázke prisťahovalectva nikto nemôže chcieť, aby sa Maďarsko zmenilo

NETKY.SK • 7 September 2015, 11:16 • 2 min
Orbán: V otázke prisťahovalectva nikto nemôže chcieť, aby sa Maďarsko zmenilo

BUDAPEŠŤ - Čoskoro sa začne diskutovať o tom, či krajiny majú právo vyjadriť sa, že nechcú vonkajším zásahom vo veľkej miere zmeniť kultúrne a etnické zloženie svojho obyvateľstva, vyhlásil dnes v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI zdôraznil, že jeho krajina bude musieť presadzovať postoj, že nikto nemôže požadovať, aby sa Maďarsko zmenilo. "Maďarsko nezastáva protiislamský postoj a neboli by sme radi, keby sa kvôli prisťahovalectvu zhoršili naše vzťahy s krajinami islamskej civilizácie," dodal premiér na pravidelnej schôdzke maďarských diplomatov.

 

Podľa jeho slov spoločenstvo moslimov žijúce v Maďarsku, ktorého členovia si ctia zákony, vníma Maďarsko ako hodnotu. "Sme radi, že na budapeštianskych bulvároch sú stánky s kebabom," formuloval Orbán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies