Orbán: Plot na južných hraniciach chráni pred migrantmi v prvom rade Budapešť

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 14:12 • 2 min
Orbán: Plot na južných hraniciach chráni pred migrantmi v prvom rade Budapešť

BUDAPEŠŤ - Plot na južných hraniciach Maďarska chráni pred migrantmi v prvom rade Budapešť, vyhlásil v stredu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na slávnostnom otvorení kampusu Národnej univerzity verejných služieb (NKE).

slovakia

left justify in out

Podľa komerčnej televízie ATV premiér povedal, že maďarské hlavné mesto je jedným z najbezpečnejších miest na svete. "Stačí však jedno zlé rozhodnutie a svoju Budapešť nespoznáme," dodal Orbán.

 

"Žiť a vychovávať deti v Budapešti, mať v nej pocit bezpečia svojej rodiny, to sú dobré veci. V mestách prisťahovaleckých krajín tomu tak ale nie je. V nedeľu v parlamentných voľbách budú obyvatelia hlavného mesta rozhodovať práve o tom," cituje agentúra MTI z prejavu predsedu vlády.

 

Orbán podčiarkol, že migrácia ohrozuje v prvom rade Budapešť a Budapešťanov. Pripomenul, že bezpečnosť Maďarov je prioritou jeho vlády. V nedeľňajších parlamentných voľbách podľa jeho slov ide o budúcnosť Maďarov.

 

"Naši protivníci nemajú záujem na silnej a fungujúcej vláde. Chcú slabý štát a slabú vládu, ktorá vykoná nariadenia zvonka. Pre nás je však Maďarsko prvoradé - chceme si písať vlastné dejiny, a to po maďarsky," uzavrel predseda maďarskej vlády.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies