Orbán: Otázku utečencov treba doriešiť čo najskôr

NETKY.SK • 26 Máj 2015, 17:22 • 2 min
Orbán: Otázku utečencov treba doriešiť čo najskôr

BUDAPEŠŤ - O otázke trestu smrti sa bude diskutovať ešte celé desaťročie, avšak otázku utečencov treba doriešiť čo najskôr, vyhlásil dnes v maďarskom meste Székesfehérvár predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér v súvislosti s migráciou zdôraznil, že ak teraz Maďarsko nebude postupovať rozumne, o desať rokov bude na nepoznanie.

 

"Podstatou utečeneckej otázky je, že ak v nej raz urobíte chybu, už ju nikdy nenapravíte," dodal Orbán, podľa ktorého o utečencoch smerujúcich do Maďarska musia rozhodnúť v Maďarsku, pretože život sa tým zmení v Maďarsku a nie v Bruseli.

 

V uplynulých týždňoch čelila Orbánova vláda zo strany európskych inštitúcií vážnej kritike kvôli oživeniu otázky obnovenia trestu smrti a negatívnym postojom k utečencom.

 

Orbán v EP vyhlásil, že by bolo potrebné prehodnotiť súčasné dohody a vrátiť členským krajinám únie právo rozhodovania o tom, či chcú migrantov.

 

V reakcii na lúpežné prepadnutie v Kaposvári, pri ktorom páchateľ koncom apríla brutálne zavraždil 21-ročnú predavačku trafiky, premiér pred časom vyhlásil, že doživotný trest odňatia slobody už nemá dostatočný odstrašujúci účinok, preto treba nechať otvorenú otázku obnovenia trestu smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies