Orbán Merkelovej v Miláne: Najskôr sa postaráme o vlastnú energetickú bezpečnosť

NETKY.SK • 8 Október 2014, 18:39 • 2 min
Orbán Merkelovej v Miláne: Najskôr sa postaráme o vlastnú energetickú bezpečnosť

MILÁNO/BUDAPEŠŤ - Maďarsko sa pripojí k spoločnej európskej snahe v oblasti energetickej politiky, v súčasnosti sa však v prvom rade musí postarať o svoju energetickú bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes maďarský premiér Viktor Orbán v Miláne v rozhovore s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou.
     

"Teraz sme zaujatí plnením vlastných zásobníkov plynu," cituje agentúra MTI Orbánove slová, ktoré povedal Merkelovej pred summitom Európskej únie o zamestnanosti.
     

"Od 1. januára 2015 bude už naplno fungovať prepojenie slovenskej a maďarskej siete plynovodov, prostredníctvom ktorého budeme môcť Ukrajine dodávať aj plyn nepochádzajúci z Ruska, ak si to naši ukrajinskí priatelia budú želať," dodal predseda maďarskej vlády.
     

Predseda vlády SR Robert Fico a maďarský premiér Orbán 27. marca v obci Szada, nachádzajúcej sa 28 kilometrov severovýchodne od Budapešti, symbolicky otvorili prepojenie slovenskej a maďarskej siete plynovodov. Prepojenie je dôležitou súčasťou severojužného koridoru, ktorý v budúcnosti umožní tranzit plynu od Poľska až po Chorvátsko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies