Orbán: Americkí demokrati žili v umelom liberálnom svete, Trump to zmení

NETKY.SK • 11 November 2016, 09:46 • 2 min
Orbán: Americkí demokrati žili v umelom liberálnom svete, Trump to zmení

BUDAPEŠŤ - Od víťazstva republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa v amerických prezidentských voľbách očakáva predseda maďarskej vlády Viktor Orbán úplnú zmenu maďarsko-amerických vzťahov.

slovakia

left justify in out

V pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth rádió predseda vlády povedal, že pokusy o politickú spoluprácu s doterajšou demokratickou vládou USA stále stroskotali.

 

"Hospodárske a bezpečnostné vzťahy so Spojenými štátmi máme stále silné, avšak politická spolupráca s demokratickou washingtonskou vládou stroskotala. Tá totiž žila v 'umelom liberálnom svete', uvažovala ideologicky, chcela vyvážať do sveta demokraciu podľa vlastného ponímania demokracie, pritom podporovala prisťahovalecké procesy," formuloval Orbán.

 

Maďarský premiér vyjadril presvedčenie, že sa situácia zmení. "Svet s novým americkým prezidentom bude lepším miestom. Máme na to veľkú šancu," zdôraznil.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies