Opustila nás ďalšia skvelá herečka: Vo veku 84 rokov zomrela Magda Paveleková

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 18:58 • 2 min
Opustila nás ďalšia skvelá herečka: Vo veku 84 rokov zomrela Magda Paveleková

BRATISLAVA – Dnes sa do hereckého neba dostala ďalšia slovenská herečka. Magda Paveleková zomrela vo veku 84 rokov.

slovakia

left justify in out

TASR to potvrdil umelecký riaditeľ Teatro Wüstenrot Rudolf Geri, ktorého o tom informovala rodina zosnulej umelkyne.

 

Podľa televízie Markíza k nej do Dunajskej Lužnej okolo štvrej hodiny ráno prišli záchranári, ktorí sa ju neúspešne pokúsili oživiť. Informáciu o úmrtí herečky potvrdila na Facebooku aj jej neter. „S hlbokým žiaľom a bolesťou v srdci oznamujeme všetkým príbuzným, kolegom, priateľom a známym, že nás dňa 20. júla 2015 navždy opustila naša milovaná babina Magda Paveleková,“ napísali na Facebooku jej vnuci Andrej a Tomáš.

 

"Odišla jedna úžasná herečka, legendárna a nezabudnuteľná matka predstavená z muzikálu Mníšky. Celé roky bol tento muzikál spájaný s jej menom. Len posledné roky, keď sa prejavila u nej choroba, jej rolu prevzala jej najlepšia priateľka Gizka Oňová," povedal Geri.

 

Dodal, že každé jedno predstavenie Mníšok bolo ukončené pozdravom Majde Pavelekovej, ako ju všetci volali, so želaním dobrého zdravia a skorého návratu. Pripomenul, že herečka väčšinu svojho umeleckého života prežila na Novej scéne.

 

Posledná rozlúčka s herečkou bude vo štvrtok 23. júla o 10:45 v obradnej sieni krematória v Bratislave. 

 

Magda Paveleková sa narodila 7. júna 1931 v Leviciach. Účinkovala v divadlách v Bratislave i Nitre a zahrala si vo filmoch ako Sladké hry minulého leta (1969), Statky-zmätky (1973), Pacho, hybský zbojník (1975), A pobežím až na kraj sveta (1979), Toto leto doma (1980), Začiatok sezóny (1987), Keď báčik z Chochoľova umrie (1990) či ...kone na betóne (1995). Dabovala tiež maďarský seriál Miazgovci (1969 - 2005) a napísala knihu Spomienky starej herečky - Moje úvahy, radosti a žiale (2001). 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies