AKTUALIZÁCIA: V okrese Galanta havaroval autobus, hlásia osem zranených

NETKY.SK • 25 Marec 2022, 06:46 • 2 min
AKTUALIZÁCIA: V okrese Galanta havaroval autobus, hlásia osem zranených

BRATISLAVA – V katastri obce Mostová v okrese Galanta sa pri nehode prevrátil autobusu mimo vozovky. Predbežne je zranených šesť osôb. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

slovakia

left justify in out

Aktualizácia 11:25 (25. 3. 2022)

 

Príčinou rannej nehody autobusu medzi obcami Mostová a Čierna Voda v okrese Galanta, po ktorej bolo do nemocnice odvezených osem zranených, bol pravdepodobne mikrospánok vodiča. Galantská polícia okolnosti prípadu vyšetruje, informovala o tom krajská policajná hovorkyňa v Trnave Zlatica Antalová.

 

„Krátko pred 5.00 hodinou pri prejazde mierne pravotočivej zákruty zišiel autobus s 11 cestujúcimi mimo cestu do poľa, kde došlo k jeho prevráteniu na ľavý bok. Policajti alkohol u vodiča nepotvrdili, z havarovaného vozidla ho bolo potrebné vystrihovať,“ uviedla Antalová.

 

 

Aktualizácia 09:25 (25. 3. 2022)

 

Zdravotnícki záchranári pomáhali v piatok pri nehode autobusu v Mostovej v okrese Galanta. Po ošetrení transportovali do nemocníc v Galante a v Dunajskej Strede spolu osem zranených. TASR o tom informovala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová.

 

„Informáciu o tom, že došlo k dopravnej nehode, pri ktorej sa prevrátil autobus, sme dostali o 4.55 h. Na mieste sa malo nachádzať niekoľko zranených, vodič mal byť zakliesnený. Našťastie, nikto neutrpel život ohrozujúce poranenia. Išlo najmä o povrchové zranenia rôznych častí tela, ale aj zlomeniny či pomliaždeniny. Všetci boli počas prevozu pri vedomí,“ uviedla Krčová.

 

 

Pôvodná správa:

 

„Pri nehode došlo k prevráteniu autobusu mimo vozovky, pričom v tom čase sa v ňom nachádzalo okrem vodiča ešte 11 osôb. Hasiči vyslobodili zakliesneného vodiča z havarovaného autobusu a vykonávajú na vozidle protipožiarne opatrenia. Predbežne je zranených šesť osôb, ktoré budú prevezené do nemocnice na ďalšie vyšetrenie,“ uviedla Križanová. Na mieste podľa jej slov zasahuje 16 príslušníkov HaZZ z Galanty a zo Serede a 3 posádky záchrannej zdravotnej služby.

 

Možno vás zaujme: Rusko a Ukrajina si vymenili 50 vojnových a civilných zajatcov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona