Opozičný ruský denník vyzbrojí svojich novinárov

NETKY.SK • 26 Október 2017, 18:44 • 2 min
Opozičný ruský denník vyzbrojí svojich novinárov

MOSKVA - Ruský opozičný denník Novaja Gazeta plánuje vybaviť svojich zamestnancov zbraňami na obranu pred možnými útokmi. Informoval o tom vo štvrtok britský denník Guardian.

slovakia

left justify in out

"Ak štát nie je pripravený nás chrániť, ochránime sa sami," uviedol Sergej Sokolov, zástupca šéfredaktora opozičného denníka.

Podľa šéfredaktora Novej Gazety Dmitrija Muratova podstúpia mnohí zamestnanci výcvik zaobchádzania so zbraňami a noviny nakúpia takzvané "traumatické zbrane". Tie obsahujú gumené projektily, ktoré môžu byť použité na sebaobranu, ale môžu tiež spôsobiť smrteľné zranenie.

 

Rozhodnutie šéfov denníka prichádza v čase násilia voči nositeľom opozičných názorov v Rusku. Tento týždeň sa udial v moskovskej redakcii liberálnej rozhlasovej stanice Echo Moskvy útok nožom na moderátorku, ktorá utrpela vážne zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies