Opozíciu pustil Smer k pultu po viac ako šiestich hodinách

NETKY.SK • 9 November 2014, 08:45 • 2 min
Opozíciu pustil Smer k pultu po viac ako šiestich hodinách

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD zmenil stratégiu postupu pri mimoriadnych schôdzach, kedy sa opozícia snaží odvolať člena vlády. Už pri odvolávaní ministra práce Jána Richtera v úvode schôdze za rečníckym pultom stáli výhradne členovia Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Teraz pri odvolávaní premiéra Roberta Fica Smer-SD opozíciu nepustil za rečnícky pult dokonca šesť a pol hodiny, za ten čas s výnimkou Igora Matovica (OĽaNO) rečnili výhradne Fico a jeho ministri. Predseda Mostu-Híd Béla Bugár ako prvý poslanec prihlásený v rozprave začal vystupovať až o jednej v noci.

 

"Opozícia by sa nemala sústreďovať na to, kto bude častejšie pred kamerami, ale ako vyriešime korupciu a katastrofický stav zdravotníctva," povedal v pléne Bugár. Štatistiky podľa neho dokazujú, že slovenské zdravotníctvo je masívne tunelované dodávateľskými firmami. Slovensko má najvyššie výdavky na zdravotnícky tovar v celej OECD. Bugár zdôraznil, že hrozí zlyhanie celého systému zdravotníctva, preto by dnešná schôdza mala byť výhradne o zdravotníctve. Predháňaním sa opozičných strán v pokusoch o medializáciu sa podľa predsedu Mostu-Híd docieli akurát to, že z kauzy predraženého nákupu CT prístroja piešťanskou nemocnicou sa stane fraška. "Svedčí o tom fakt, že tu dnes v noci sedíme," dodal Bugár. Vládny Smer-SD podľa neho rozkrádaniu v zdravotníctve nedokázal zabrániť.

 

"Pýtam sa, ako je to možné, že najvyšší ústavní činitelia riešia tendre a dozorné rady v okresnej nemocnici? Čo tam hľadá v orgánoch podpredsedníčka parlamentu? Toto považujem za systémový problém a zlyhanie politiky Smeru. Strany, ktorá sa vydáva za sociálno-demokratickú. Teraz to vyzerá, že Smer je vlastne biznis podnik, ktorý sa za politickú stranu len vydáva," konštatoval Bugár.

 

Nezaradený poslanec Daniel Lipšic upozornil, že takmer každý minister vlády Roberta Fica zastupuje niektorého z oligarchov a mecenášov Smeru. Skutočnosť, že vo funkciách skončili ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská a podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová podľa Lipšica veľa neznamená, pretože neboli veľkými hráčmi v pozadí. Lipšic zopakoval, že na Slovensku dnes nevládne jedna strana ale koalícia oligarchov. Zdôraznil tiež, že obrat spoločnosti Medical Group SK, kde v minulosti pôsobil aj predseda parlamentu Pavol Paška, niekoľkonásobne rástol vždy za vlády Roberta Fica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies