Opozícia zablokovala rokovanie ústavnoprávneho výboru

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 12:25 • 2 min
Opozícia zablokovala rokovanie ústavnoprávneho výboru

BRATISLAVA - Opozícia zablokovala rokovanie ústavnoprávneho výboru, ktorý sa má zaoberať návrhom na skrátené legislatívne konanie k novele zákona o organizácii Ústavného súdu SR. Opozícii sa nepozdáva ani návrh na zrýchlený režim, ani spôsob, akým predseda výboru Róbert Madej (Smer-SD) zvolal rokovanie k tomuto bodu. Výbor nebol uznášaniaschopný, okrem opozície totiž chýbali aj niektorí zástupcovia Smeru-SD.

slovakia

left justify in out

Podľa Gábora Gála (Most-Híd) nie je v poriadku, že Madej zvolal rokovanie len niekoľko minút po tom, ako bol výboru doručený návrh na skrátené konanie. Tvrdí, že opozícia sa nemohla oboznámiť s týmto návrhom ani so samotným zákonom, ktorý má riešiť situáciu na Ústavnom súde ohľadom zvoleného ale nevymenovaného generálneho prokurátora Jozefa Čentéša. "Takto sa to nerobí," povedal.

Miroslav Kadúc (OĽaNO) kritizoval skrátené konanie, podľa neho naň nie sú naplnené podmienky. "Nevidím dôvod na skrátené legislatívne konanie," povedal. Pripomenul aj slová premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý tvrdil, že k novele o organizácii Ústavného súdu nebude skrátené konanie. Kadúc tiež kritizuje spôsob, akým Madej zvolal schôdzu.

Otto Brixi zo Smeru-SD vníma obštrukciu opozície na výbore ako jej slobodné rozhodnutie. "Každý si musí byť vedomý svojich práv a povinností. Pevne verím, že takúto obštrukciu neurobia aj na rokovaní schôdze, keďže deklarovali, že majú záujem sa k návrhom zodpovedne vyjadriť," uviedol Brixi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies