OPEC môže mimoriadne rokovať o cenách ropy

NETKY.SK • 20 September 2016, 14:29 • 2 min
OPEC môže mimoriadne rokovať o cenách ropy

ALŽÍR - Členovia Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) môžu usporiadať mimoriadnu schôdzu o cenách komodity hneď po skončení neformálnych rokovaní na budúci týždeň v Alžírsku. Vyhlásil to dnes alžírsky minister energetiky Noureddine Bouterfa pre domácu rozhlasovú stanicu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dodal, že je optimistom a očakáva, že sa členovia OPEC na rokovaniach s producentmi, ktorí nie sú členmi kartelu 26. až 28. septembra v Alžírsku dohodnú na tom, ako stabilizovať ropné trhy.

"Ministri ropného priemyslu (z OPEC) sa môžu vzápätí rozhodnúť usporiadať mimoriadne zasadanie," uviedol.

 

Alžírsko vyvíja tlak na stabilizáciu cien ropy zhruba na úrovni 60 USD (53,74 eura) za barel (1 barel = 159 litrov). Bouterfa preto navštívil Katar, Irán a Rusko a loboval za prijatie opatrení, ktoré by viedli k stabilizácii cien komodity.

 

Cez víkend bol zase na návšteve Alžírska generálny tajomník OPEC Mohammed Barkinda, ktorý naznačil, že členovia kartelu by po skončení neformálnej schôdze na budúci týždeň mohli zvolať mimoriadne rokovania o cenách komodity, ak sa im podarí dosiahnuť konsenzus. pripomenul však, že plánovaná schôdza v Alžírsku bude len neformálnou energetickou konferenciou, na ktorej nebude prijaté žiadne významné rozhodnutie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies