Opatrenia pred koronavírusom sa dotkli už aj Európskeho parlamentu

NETKY.SK • 25 Február 2020, 14:49 • 2 min
Opatrenia pred koronavírusom sa dotkli už aj Európskeho parlamentu

BRUSEL - Európsky parlament (EP) vyzval svojich zamestnancov, aby ostali doma v "dobrovoľnej izolácii", ak pricestovali z rizikových krajín, v ktorých sa rozšíril koronavírus SARS-CoV-2.

slovakia

left justify in out

Ohrození poslanci EP

Generálny riaditeľ EP pre personálne otázky Kristian Knudsen varoval v správe zamestnancov, aby zostávali doma v prípade, že za posledných 14 dní cestovali do talianskych regiónov Lombardsko, Piemont, Emilia-Romagna alebo Benátsko.

 

img

 

Bezpečnosť

Odporúčanie sa však týka aj ciest do Číny, Singapuru a Južnej Kórey. Podľa textu správy by do priestorov EP nemali takíto zamestnanci prísť ani v prípade, že "sa cítia dobre a neboli v kontakte s nikým, u koho by bola preukázaná nákaza novým koronavírusom".

 

img

 

Odporúčania 

Zamestnancov ďalej požiadali, aby si dvakrát denne merali teplotu s tým, že ak sa u nich za dva týždne neobjavia príznaky ochorenia, môžu sa s povolením svojho nadriadeného vrátiť na svoje pracovisko.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies