Omeleta so špenátom a hubami

NETKY.SK • 28 Január 2019, 07:00 • 2 min
Omeleta so špenátom a hubami

BRATISLAVA - Nadýchaná a voňavá omeleta s bielym grilovaným chlebíkom je to pravé na chladné ráno.Vajíčka sú skvelým štartom do dňa, pretože vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu sacharidov poriadne naštartujú organizmus a zasýtia.

slovakia

left justify in out

Suroviny:

2 PL olivový olej, 1 PL maslo, 1 ks menšia cibuľka, 1 hrsť čerstvé huby,2 hrste mladý špenát, 4 ks vajce, 100 ml smotana na šľahanie,100 g strúhaný eidam, biely chlieb alebo bageta, maslo, soľ, mleté čierne korenie

 

Postup:

Na panvici rozpálime maslo s troškou oleja a pridáme na tenké prúžky nakrájanú cibuľku. K cibuľke prihodíme na plátky nasekané huby a restujeme kým nepustia šťavu. Pridáme špenát a trošku soli. Keď špenát zmenší objem zlejeme šťavu a panvicu so zeleninou a hubami vrátime späť na plameň. Okoreníme a pridáme opäť trochu masla a oleja. Po krátkom restovaní stiahneme plameň na strednú intenzitu a do panvice rovnomerne rozlejeme vajíčka vyšľahané so smotanou. Keď sa omeleta začne odspodu zaťahovať (cca 5-6 minút) zasypeme ju na povrchu nastrúhaným syrom a ešte zľahka osolíme a okoreníme. Nakoniec ju v panvici vložíme do rúry pod rozpálený gril na cca 5 minút alebo kým nebude na povrchu krásne zlatavá. Kým omeleta chladne opečieme pod grilom kúsky bieleho chlebíka či bagety.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies