Olympijský výber SR odcestoval do Viedne bez Andreja Šťastného

NETKY.SK • 4 Február 2015, 11:17 • 2 min
Olympijský výber SR odcestoval do Viedne bez Andreja Šťastného

BRATISLAVA - Olympijský výber Slovenska odcestoval na turnaj Euro Ice Hockey Challenge do Viedne bez útočníka Andreja Šťastného. Hráč Slovana Bratislava, ktorý mal z pôvodne nominovaných najviac štartov (25), sa zranil počas posledného tripu Slovana Bratislava v Rusku.

slovakia

left justify in out

"Namiesto Andreja Šťastného nedostal pozvánku žiaden hráč, keďže v tíme bolo pôvodne pätnásť útočníkov," uviedol člen realizačného tímu olympijského výberu SR Igor Andrejkovič.

 

K mužstvu sa v utorok večer pripojili po extraligových zápasoch útočníci Peter Galamboš, Matúš Paločko a Tomáš Sýkora i tréner Milan Jančuška. V stredu ráno na zraze pred odchodom do Viedne už nechýbali ani kouč Vladimír Országh a slovanisti Ján Brejčák a Andrej Kudrna. 

 

Mladý výber, v ktorom sú predovšetkým hráči do 25 rokov, si postupne zmeria sily s tímami Talianska, Slovinska a domáceho Rakúska. Trio krajín bude mať k dispozícii na rozdiel od Slovenska najsilnejšie výbery. V slovenskom mužstve šancu dostávajú aj bronzoví medailisti z posledného svetového šampionátu do 20 rokov Denis Godla, Erik Černák, Matúš Holenda, Mislav Rosandič a Pavol Skalický. 

Slovákov čaká v stredu po príchode do Viedne tréning na ľade Eissportzentra Kagran. Prvý duel s Talianskom odohrajú vo štvrtok 5. februára o 16.00 h. 

Nominácia olympijského tímu Slovenska na zápasy Euro Ice Hockey Challenge vo Viedni (5. - 7. februára): 


Brankári: Marcel Melicherčík (HC Košice, 0/0), Denis Godla (Slovan Bratislava, 0/0), 
Obrancovia: Tomáš Bokroš (Dukla Trenčín, 3/0), Ján Brejčák (Slovan Bratislava, 22/2), Erik Černák (HC Košice, 0/0), Matúš Holenda (Dukla Trenčín, 0/0), Miroslav Macejko (HC Košice, 2/0), Ľubor Pokovič (HKM Zvolen, 0/0), Mislav Rosandič (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Peter Trška (BK Mladá Boleslav, ČR, 0/0) 
Útočníci: Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec, ČR, 13/0), Dalibor Bortňák (HKM Zvolen, 2/0), Peter Galamboš (MHC Mountfield Martin, 5/0), Jakub Gašparovič (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 3/0), Tomáš Hrnka (HC Košice, 0/0), Andrej Kudrna (Slovan Bratislava, 2/0), Milan Kytnár (HC '05 Banská Bystrica, 6/0), Adam Lapšanský (HC Košice, 13/7), Matúš Paločko (HK Poprad, 0/0), Miroslav Preisinger (HC '05 Banská Bystrica, 0/0), Roman Rác (HC Olomouc, ČR, 3/1), Pavol Skalický (Örebrö, Švéd., 0/0), Tomáš Sýkora (HK Poprad, 4/0), Peter Zuzin (HC Olomouc, ČR, 10/0) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies