Okolie škôl bezpečnejšie vďaka spomaľovačom

NETKY.SK • 9 November 2014, 11:18 • 2 min
Okolie škôl bezpečnejšie vďaka spomaľovačom

PREŠOV/HUMENNÉ - V Humennom osadia na cestách v blízkosti niektorých škôl spomaľovacie pásy, na uliciach pribudnú aj radarové tabule. Mesto chce týmto spôsobom zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu na najfrekventovanejších úsekoch komunikácií.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková, samospráva získalo na projekt Osadenie dopravného značenia, spomaľovačov a radarových informačných tabúľ pri komunikáciách v meste dotáciu z ministerstva financií vo výške 8 800 eur. Radnica bude projekt spolufinancovať z rozpočtu sumou 1 200 eur.

 

O úsekoch, kde tieto technické prvky zamerané na bezpečnosť dopravy umiestniť, rozhodli členovia Komisie verejného poriadku a dopravy pri mestskom zastupiteľstve. Takzvané retardéry pribudnú na Kudlovskej ulici pred materskou školou v oboch smeroch, na Pugačevovej ulici jednosmerne a na Komenského ulici v oboch smeroch, a to pri gymnáziu a Liečebni pre dlhodobo chorých. Hovorkyňa zdôraznila, že ide o lokality, kde je frekventovaná premávka najmä v ranných a popoludňajších hodinách.

 

Tri radarové informačné tabule umiestnia na uliciach Sninská, Laborecká a Brestovská.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies