Okamurovci postavili pred Merkelovej príchodom nemú barikádu

NETKY.SK • 25 August 2016, 10:19 • 2 min
Okamurovci postavili pred Merkelovej príchodom nemú barikádu

PRAHA - Na jednodňovú oficiálnu návštevu Českej republiky pricestuje dnes nemecká kancelárka Angela Merkelová. Približne tri desiatky priaznivcov hnutia Sloboda a priama demokracia (SPD) Tomia Okamuru pred príchodom kancelárky postavili pred úradom vlády z papierových škatúľ symbolickú nemú barikádu. Informoval o tom spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Krátky happening, po ktorom sa aktéri na mieste odfotografovali, by sa počas dňa mal presunúť na Palackého námestie. Tam by mal zo škatúľ vzniknúť Veselý múr s karikatúrami.

 

Merkelová má počas návštevy ČR rokovať s premiérom Bohuslavom Sobotkom (ČSSD) a členmi vlády, ako aj s prezidentom Milošom Zemanom. Hlavnými témami ich rozhovorov majú byť budúcnosť Európskej únie, česko-nemecké vzťahy, migračná kríza či vedecko-technická spolupráca.

 

Sobotka sa chce pri stretnutí zamerať najmä na spoluprácu oboch štátov vo vede a vo výskume či na budovanie vysokorýchlostného železničného spojenia oboch krajín. Dotknúť sa chce aj boja proti organizovanému zločinu, konkrétne drogovej problematiky.

 

Prezident hodlá zase s kancelárkou prebrať otázky okolo migračnej krízy. Kým Zeman považuje moslimských utečencov za potenciálnu hrozbu, Nemecko je pod Merkelovej vedením v otázkach migrácie nepomerne ústretovejšie, píšu Novinky.cz.

 

Počas návštevy sú plánované demonštrácie ako na podporu, tak aj proti politike, ktorú Merkelová presadzuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies