Ohio odložilo popravy do roku 2017 pre nedostatok smrtiacich látok

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:00 • 2 min
Ohio odložilo popravy do roku 2017 pre nedostatok smrtiacich látok

COLUMBUS - Úrady v americkom štáte Ohio pozastavili popravy do roku 2017 vzhľadom na ťažkosti so získavaním látok pre smrtiace injekcie.

slovakia

left justify in out

Pondelkové oznámenie znamená, že Ohiu nepopravia žiadneho odsúdenca celkovo najmenej dva roky. Ide o ďalšiu prekážku v snahách o vykonanie trestov smrti v tomto štáte, napísala tlačová agentúra AP.

 

Štátna väzenská správa uviedla, že termíny popráv 12 väzňov posunuli z budúceho roka a začiatku roka 2017 na nasledujúce roky prostredníctvom nariadení o odklade výkonu trestu, ktoré vydal guvernér John Kasich.

 

V Ohiu naposledy popravili odsúdenca v januári 2014. Štátu došli zásoby látok, ktoré v minulosti používal pri výkone trestu smrti, a pokúša sa ich doplniť - aj pomocou zatiaľ neúspešných snáh o dovoz príslušných chemikálií zo zahraničia.

 

Ohio je len jedným z viacerých štátov USA zápasiacich s problémami pri získavaní látok pre popravy, odkedy európske farmaceutické spoločnosti začali blokovať používanie svojich produktov v smrtiacich injekciách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies