OH2016-: Martikán z lietadla rovno na Schmiedlovú, samotné Rio ho nezaujíma

NETKY.SK • 7 August 2016, 09:40 • 2 min
OH2016-: Martikán z lietadla rovno na Schmiedlovú, samotné Rio ho nezaujíma

RIO DE JANEIRO - Anna Karolína Schmiedlová mala ozaj priaznivú premiéru na olympijskom turnaji a okrem prezidenta krajiny ju prišli povzbudiť aj športovci iných odvetví.

slovakia

left justify in out

 V druhom sete do hľadiska "prikvitol" aj nenápadný fanúšik, ktorý pozná Rio z pohľadu predchádzajúcich súťaží a olympiádu z pohľadu piedestálov. Päťnásobný olympijský účastník a zároveň aj medailista Michal Martikán. Po sérii skvelých reprezentačných vystúpení je na svojich šiestych hrách ako turista. "Dorazili sme do Ria pred pár hodinami, akurát čo sme sa vybalili na hoteli," prezradil TASR.

 

Charizmatický reprezentant vodáckeho športu sa úprimne tešil z nečakaného úspechu tenistky: "Mali sme ozaj šťastie, že Anke ten zápas vyšiel. Prišli sme včas a hneď prvý zážitok je super." A jedným dychom ale dodáva, že základom návštevy olympiády budú súťaže jeho vodnoslalomárskych kolegov.

 

Možno to vyznieva až príliš odvážne prísť si "otvárať rany" na miesto, kde mohla pokračovať ale nepokračuje jedna exkluzívna olympijská púť. Martikán má však svoje dôvody, TASR ich precízne osvetlil: "V prvom rade mám záujem sa na vodný slalom na tejto úrovni pozrieť z iného uhla. Bol by to zároveň akoby prvý krok do ďalšieho olympijského cyklu, v ktorom mám plán urobiť maximum pre úspech. Ďalší dôvod je úloha ktorou ma poverilo moje banskobystrické stredisko Dukla - z brehu mám nabrať podnety na nejakú novú metodiku vodného slalomu."

 

U Martikána výraz "turista" platí len formálne. Obsahom jeho týždňového pobytu v Riu de Janeiro má byť výhradne šport a takmer výhradne ten vodácky: "Neláka ma to na nejaké výlety. Čosi som pri mojich predchádzajúcich výjazdoch videl, ale o rozširovanie týchto zážitkov nemám záujem. Ja nie som na nejaké dlhé obzeranie miest."

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies