Ogier už má istotu titulu majstra sveta

NETKY.SK • 4 Október 2013, 11:11 • 2 min
Ogier už má istotu titulu majstra sveta

ŠTRASBURG - Francúzsky jazdec Sébastien Ogier na Volkswagene sa v predstihu stal majstrom sveta na rok 2013 v motoristickom odvetví rely.

slovakia

left justify in out

Rozhodla o tom skutočnosť, že Belgičan Thierry Neuville na Forde Fiesta nevyhral štvrtkovú vstupnú časť Power Stage v rámci Rely Francúzska (skončil druhý o 0,7 s za Španielom Danim Sordom na Citroëne, Ogier bol tretí o ďalšiu desatinku sekundy, boduje sa 3-2-1) a už nemôže preklenúť svoje manko na Ogiera. 

Na zachovanie svojich matematicky chabých šancí potreboval Neuville zvíťaziť na všetkých troch zostávajúcich podujatiach, pridať k tomu tri triumfy na častiach Power Stage a zároveň dúfať, že Ogier nebude bodovať. Momentálne však Belgičan zaostáva o 82 bodov a k dispozícii už je iba 81 bodov. 

"Som veľmi šťastný. Pred štvrtkovým prológom som pociťoval neistotu, či sa to už naozaj stane. My sme to však zvládli. Teraz si už môžem počínať agresívne, pretože sme splnili základný cieľ. Bola to ideálna sezóna pre celý tím. Aj z tohto dôvodu sa teraz zameriam na pridávanie bodov do súťaže automobiliek," povedal Ogier, jeho spolujazdec Julien Ingrassia dodal: "Na tomto sme pracovali osem rokov!" Neuville si na iný scenár ani nerobil nádeje: "Už sme vedeli, že reálne titul nemôžeme získať. Až tak veľa sa teda dnes toho neudialo." 

Dvadsaťdeväťročný Ogier je na tróne nástupca iného Francúza, o desať rokov staršieho Sébastiena Loeba, ktorý triumfoval v predchádzajúcich deviatich ročníkoch MS a teraz sa lúči. V termínovej listine sú ešte Rely Španielska a Veľkej Británie. "Zaslúži si titul, má za sebou skvelú sezónu," uznal Loeb, vo štvrtok siedmy vo výsledkovej listine. Ogier zvíťazil na šiestich z doterajších desiatich podujatí. 

Výsledky - Rely Francúzska (po štvrtkovej Power Stage): 
1. Dani Sordo (Šp.) Citroën DS3 3:20,8 min, 2. Thierry Neuville (Belg.) Ford Fiesta RS +0,7 s, 3. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo-R +0,8, 4. Mikko Hirvonen (Fín.) Citroën DS3 +1,4, 5. Andreas Mikkelsen (Nór.) Volkswagen Polo-R +1,5, 6. Jari-Matti Latvala (Fín.) Volkswagen Polo-R +2,6 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies