Oficiálnym fotografom krstu princa Georgea je Jason Bell

NETKY.SK • 23 Október 2013, 12:00 • 2 min
Oficiálnym fotografom krstu princa Georgea je Jason Bell

LONDÝN - Zástupcovia Kensingtonského paláca oznámili, že oficiálnym fotografom krstu princa Georgea je Jason Bell. Štyridsaťštyriročného Londýnčana si vybrali rodičia Jeho výsosti princa z Cambridgeu, princ William a jeho manželka Catherine.

slovakia

left justify in out

''Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu sa stretli s Jasonom Bellom a obaja sa zhodli, že bude najlepší. Je to svetoznámy fotograf a jeho práca hovorí sama za seba,'' vyjadril sa hovorca Kensingtonského paláca.

Jason Bell sa z ponuky veľmi tešil. ''Je pre mňa veľká česť, že ma vojvoda a vojvodkyňa z Cambridgeu požiadali, aby som fotil krst ich syna. Dostal som tak výsadu zachytiť tento historický moment,'' vyhlásil Bell, ktorý je známy vďaka spolupráci s magazínmi Vogue, Time či Vanity Fair. Pred objektívom mu pózovali napríklad Paul McCartney, David Beckham, Johnny Depp, Nicole Kidman, Mickey Rourke, John Malkovich, Daniel Craig či Halle Berry. 

Krst sa bude konať dnes v kráľovskej kaplnke v Paláci sv. Jakuba. Začať by sa mal o 15:00 miestneho času, pričom by mal trvať približne 45 minút. Na slávnosti, ktorú bude celebrovať arcibiskup z Canterbury Justin Welby, sa zúčastní 22 ľudí. Medzi nimi budú aj krstní rodičia princa Georgea, ktorými sú spolužiak Williama a Catherine Oliver Baker, Catherinina spolužiačka Emilia Jardine-Paterson, syn vojvodu z Westminsteru Earl Grosvenor, osobný sekretár Williama a Catherine Jamie Lowther-Pinkerton, priateľka zosnulej princeznej Diany Julia Samuel, Williamov kamarát z detstva William van Cutsem a Zara Tindall, ktorá je sesternicou princa Williama. 

William a Catherine sa zosobášili 29. apríla 2011. Prvorodený syn vojvodu a vojvodkyne z Cambridgeu prišiel na svet 22. júla 2013 o 16:24 miestneho času a po narodení vážil takmer 3 800 gramov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies