Oficiálne vyhlásenie FC Spartak Trnava k témam o dianí v klube

NETKY.SK • 27 Október 2016, 17:28 • 2 min
Oficiálne vyhlásenie FC Spartak Trnava k témam o dianí v klube

TRNAVA - Vedenie fortunaligového futbalového klubu FC Spartak Trnava prostredníctvom tlačovej správy zverejnenej na oficiálnom webe www.spartak.sk reagovalo na viaceré témy, ktoré sa nedávno objavili na rôznych diskusných fórach. Tie smerujú najmä k údajným finančným problémom, exekúcii, meškajúcim výplatám, smerovaniu klubu, ale i stavu hráčskeho kádra, hre a výsledkom. TASR prináša vyhlásenie FC Spartak Trnava a.s. v plnom znení bez redakčných úprav:

slovakia

left justify in out

V prvom rade chceme zodpovedne prehlásiť, že klub pracuje v štandardnom režime, je v dobrej finančnej kondícii a takto to bude aj v ďalších dňoch, týždňoch a mesiacoch. Je vysoko nezodpovedné, doslova až nenormálne, ak určitá skupinka fanúšikov neustále vytvára konšpirácie a nezmyselné teórie o zlom ekonomickom stave klubu. A tieto krčmové reči potom ďalej šíri po Trnave a internetových fórach.

 

A teraz k spomínaným témam. Áno, je pravdou a nie je žiadnou tajnosťou, že klub mal v posledných dňoch výrazne a neštandardne navýšené náklady ako býva zvykom. Klasický mesačný rozpočet sa na strane výdavkov zvýšil až o takmer 400-tisíc eur (!!!), čo však bolo spôsobené objektívnymi dôvodmi. Každého takéto nepredvídané náklady pribrzdia a nie je jednoduché ich zo dňa na deň riešiť. Nám sa to podarilo vo veľmi krátkom čase a dnes je tento stav už minulosťou.

 

A o čo išlo? V prvom rade náklady navýšila exekúcia vo výške 297-tisíc eur a tým pádom aj blokácia všetkých bankových účtov. Tento problém siahal až do roku 2011 a týkal sa nejasného transferu bývalého hráča Kora Koneho z Trnavy do Dijónu. Prípad, ktorý sa ťahal päť rokov a riešili ho viacerí právnici, napokon náš klub prehral, čo dospelo až k spomínanému exekučnému titulu a následne uhradenej sumy. O sumu 83-tisíc eur prišiel klub na pokute v Európskej lige vo Viedni, mimochodom za posledných päť rokov sa suma na pokutách šplhá k čiastke 1 milión eur!

 

Ďalšou pretriasanou témou sú údajné meškajúce platy hráčov A tímu. Znova prehlasujeme, že futbalistom riadne plníme platobné podmienky vyplývajúce z ich profesionálnych kontraktov. Ak sa aj niekedy v minulosti stalo, že výplaty meškali, bolo to skutočne len pár dní. Dôvodom boli práve spomínané udalosti. Spájať to, že niekedy nám hra nejde podľa predstáv s tým, že hráči nedostávajú platy, je ďalšou konšpiráciou. Chceme sa dotknúť aj hry a výsledkov A tímu. V súčasnosti nám patrí vo Fortuna lige piate miesto, pričom na tretiu pozíciu strácame tri body, čo považujeme stále za dobrú východiskovú pozíciu a samozrejme očakávame posun na vyššie pozície. A to aj napriek tomu, že mužstvu chýbajú viaceré opory (Sloboda - potrhané väzy v členku, Schranz - po operácii členka, Halilovič - zranenie kolena, Bello - po operácii menisku, Čögley - vrátil sa po operácii menisku, atď...).

 

Aj v súvislosti s týmito hráčmi sa spájali ďalšie vymyslené teórie typu, že nechcú hrať kvôli meškajúcim výplatám. Ďalšia vec, ktorá je nehodná ďalšieho komentovania. A to piata priečka aj napriek tomu, že príležitosť dostávajú naši mladí hráči Mihálik, Jirka, Bališ, Richnák, Oravec, Horník, Janso, Dubec..., po ktorých verejnosť v minulosti volala a si ich žiadala. V uvedených komentároch dokonca majú podporu fanúšikov, rovnako tak aj tréner Karhan. V závere tohto vyhlásenia chceme uviesť, že neustále negatívne pretriasanie klubu a to najmä v čase, keď sa tímu nedarí, neprispieva na pohode, vyvoláva zbytočné pochybnosti a v neposlednom rade nahráva iba našim súperom. Sme presvedčení, že týmto vyhlásením drvivá väčšina tej skupinky fanúšikov, ktorá neustále negatívne teórie vytvára, svoj pohľad na fungovanie klubu zmení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies