Odvolací súd vo Švédsku potvrdil doživotné tresty pre dvoch teroristov

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 19:15 • 2 min
Odvolací súd vo Švédsku potvrdil doživotné tresty pre dvoch teroristov

ŠTOKHOLM - Odvolací súd v Štokholme dnes zamietol žaloby dvoch švédskych občanov odsúdených kvôli teroristickým aktivitám a potvrdil im za účasť na vraždení v Sýrii doživotné tresty odňatia slobody, čo v tejto severskej krajine znamená minimálne 18 rokov za mrežami.

slovakia

left justify in out

Sudcovia druhostupňového súdu sa identifikovali s posúdením videozáznamu ako dôkazu, že odsúdení vo veku 30 a 32 rokov sa zúčastnili na sťatí dvoch ľudí v Aleppe, a to napriek tomu, že samotný hrdelný zločin nevykonali. Súd totiž hodnotil už aj ich účasť na akte ako teroristický zločin, informovala tlačová agentúra DPA. Záznam objavili na USB kľúči zhabanom pri domovej prehliadke u jedného z dvojice.


V zmysle žaloby boli muži v spojení s teroristickou skupinou blízkou Islamskému štátu (IS). Oboch Švédov, ktorí akúkoľvek vinu popreli, zadržali v júli. Mladší z nich uviedol, že v Sýrii bol, aby tam pomáhal, starší, ktorý je v dôsledku zranení zo Sýrie pripútaný na invalidný vozík, má ťažkosti nielen s rečou, ale aj s pamäťou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies